PDL crede că preşedintele CJ Mureş s-a înţeles cu Klaus Iohannis pentru capitala regiunii la Sibiu

Vicepreşedintele PDL Mureş Vasile Filimon a susţinut miercuri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, care este şi vicepreşedinte al PNL, nu a avut nicio reacţie cu privire la regionalizare şi că situaţia ar fi generată de faptul că acesta s-ar fi înţeles cu Klaus Iohannis asupra capitalei regiunii, care să fie la Sibiu.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/regionalizare-2013/item/186688-PDL-crede-c-preedintele-CJ-Mure-sa-ineles-cu-KlausIohannis-pentru-capitala-regiunii-la-Sibiu.html

 

Ponta: Pe Kovesi am propus-o la şefia DNA pe baza convingerilor proprii

 

Comisia Europeană este direct interesată de cine va conduce DNA, iar Laura Kovesi, prin impresia creată, constituie o garanţie pentru oficialii europeni că DNA nu va deveni un instrument de luptă al USL, a declarat premierul Ponta, adăugând însă că nu i-a cerut nimeni să o propună pe Kovesi la DNA.

http://www.mediafax.ro/politic/ponta-pe-kovesi-am-propus-o-la-sefia-dna-pe-baza-convingerilor-proprii-10711080

 

Raed Arafat: Spitalele primesc finanţare suplimentară şi pacienţii nu mai trebuie obligaţi să cumpere medicamente

 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că 54 de spitale din ţară considerate strategice primesc începând cu luna în curs o finanţare suplimentară astfel încât pacienţii să nu mai fie obligaţi să îşi cumpere medicamentele necesare.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/sanatate/item/186823-Raed-Arafat-Spitalele-primesc-finantare-suplimentara-si-pacientii-nu-mai-trebuie-obligati-sa-cumpere-medicamente.html

 

„Regele lemnului” scoate din România peste un milion de metri cubi pe an

 

Mai puţin cunoscut publicului larg, austriacul Gerald Schweighofer a reuşit să depăşească pentru prima oară în istorie afacerile companiei de stat Romsilva, cel mai mare proprietar de păduri din România. Businessul său, ajuns la jumătate de miliard de euro în 2012, scoate din ţară anual peste un milion de metri cubi de lemn. Ar putea şi mai mult, dar lemnul se găseşte tot mai greu.

 

http://www.businessmagazin.ro/analize/industrie/regele-lemnului-scoate-din-romania-peste-un-milion-de-metri-cubi-pe-an-10707086

 

Șomaj alarmant în rândul tinerilor sub 25 de ani din UE. România – cea mai pregnantă falie între generații

 

În rândul tinerilor sub 25 de ani, situația este de aproape două ori mai gravă, ponderea celor în căutare de lucru fiind de 23,9%. România se află printre țările care au reușit să mențină acest fenomen în limite acceptabile la nivelul întregii populații, dar se confruntă cu mari probleme la nivelul tineretului.

http://cursdeguvernare.ro/somaj-alarmant-in-randul-tinerilor-sub-25-de-ani-din-ue-romania-%E2%80%93-cea-mai-pregnanta-falie-intre-generatii.html

 

The Next Korean War

 

As North Korean dictator Kim Jong Un issues increasingly over-the-top threats — including intimations that he might launch nuclear strikes against the United States — officials in Washington have sought to reassure the public and U.S. allies. North Korea, they say, may initiate cyberattacks or other limited provocations, but the leaders in Pyongyang wish to survive, so they are highly unlikely to do anything as foolhardy as using nuclear weapons.

http://www.foreignaffairs.com/articles/139091/keir-a-lieber-and-daryl-g-press/the-next-korean-war

 

A magyarok is felkerültek a britek bevándorlási térképére

 

Érdekes adatokat hozott nyilvánosságra a brit kormány a bevándorlásról: eszerint Magyarországról érkezik a tizedik legtöbb bevándorló Nagy-Britanniába, míg a legtöbben a lengyelek, az indiaiak és a pakisztániak vannak.

 

http://hvg.hu/vilag/20130403_Brit_adatok_Magyarorszagrol_erkezik_a_tiz

 

Loading