Motreanu: Delimitarea regiunilor a fost un compromis politic. Să le evaluăm înainte să le menţinem

Deputatul PNL Dan Motreanu a declarat, marţi, că actualele opt regiuni de dezvoltare au fost stabilite printr-un „compromis politic”, fiind excluse criteriile geografice, culturale şi istorie, iar înainte de a se decide menţinerea actualelor regiuni este nevoie de o evaluare acestora.

http://www.mediafax.ro/social/motreanu-delimitarea-regiunilor-a-fost-un-compromis-politic-sa-le-evaluam-inainte-sa-le-mentinem-10786319

Ungaria va avea consulate la Târgu Mureş şi Oradea

Consulate generale vor fi deschise la Osijek, Cracovia şi Toronto, iar consulate la Melbourne, Târgu Mureş şi Oradea, relatează MTI.Consulatul din Melbourne va aparţine de Ambasada Ungariei din Canberra, Consulatul din Târgu Mureş de Consulatul General din Miercurea Ciuc, iar Consulatul din Oradea de cel din Cluj.

http://www.mediafax.ro/externe/ungaria-va-avea-consulate-la-targu-mures-si-oradea-10788970

Florin Costiniu, condamnat pentru corupţie, este premiat de stat cu o pensie de 16.000 RON. Fostul judecător îşi completează veniturile din avocatură

Judecătorul Florin Costiniu, condamnat definitiv pentru corupţie, va fi remunerat lunar de statul român cu 16.000 lei. Costiniu a fost găsit vinovat de corupţie în dosarul fostului senator Cătălin Voicu şi a primit o condamnare definitivă de 4 ani de închisoare cu suspendare. Pe perioada condamnării, statul îi va alimenta conturile cu 760.000 lei. Legea spune că magistraţii corupţi se pot bucura nestingheriţi de pensiile speciale, chiar dacă au condamnări definitive. Între timp, Florin Costiniu îşi îngroaşă veniturile din avocatură, pledând chiar în dosare în care a dat decizii în calitate de judecător. Sunt şanse minime ca Florin Costiniu să fie eliminat din avocatură.

http://www.gandul.info/stiri/florin-costiniu-condamnat-pentru-coruptie-este-premiat-de-stat-cu-o-pensie-de-16-000-ron-fostul-judecator-isi-completeaza-veniturile-din-avocatura-10785267

AFP: Cehii, înglobaţi în datorii. Unul din patru avea anul trecut contractat un împrumut

Astfel, afacerile recuperatorilor de credite nu au mers niciodată mai bine, iar aceştia se întrec în oferte şi promovarea serviciilor.Potrivit datelor oficiale, circa 2,9 milioane de cehi, respectiv unul din patru, aveau contractat un împrumut, anul trecut. „Datoria este tot mai mult prezentă în economia cehă, care se apropie în această privinţă de Europa Occidentală”, a declarat David Marek, analist şef la compania Patria Finance.

http://www.zf.ro/business-international/afp-cehii-inglobati-in-datorii-unul-din-patru-avea-anul-trecut-contractat-un-imprumut-10787731

Ce creștere trebuie să obținem pentru a ajunge din urmă Germania. Programul de convergență divergentă

În spatele multor cifre și a unor analize bazate mai mult pe impresii, se ascunde posibilitatea concretă de a reface handicapul de nivel de trai care ne separă de Occident. Lăsând la o parte analize complexe, cu multe țări și medii europene, să ne concentrăm pe un caz concret.

http://cursdeguvernare.ro/ce-crestere-trebuie-sa-obtinem-pentru-a-ajunge-din-urma-germania-programul-de-convergenta-divergenta.html

De ce vrea Daianu sa ii fie redus salariul cu 20%

Potrivit acestuia, s-a adâncit o fractură între veniturile celor din industria financiară şi celelalte industrii, iar acest lucru nu este în regulă.”Industria financiară extrage o rentă necuvenită de la restul economiei. În această criză a şi fost ajutată direct şi indirect de guverne şi de bănci centrale. Acesta este fondul problemei.

http://incomemagazine.ro/articole/de-ce-vrea-daianu-sa-ii-fie-redus-salariul-cu-20

FBI backlash ‘risks turning US into surveillance state’

He suggested the Boston bombings might instead provoke a reassessment of the dangers of homegrown radicals in the US. „A few years ago we very proudly said we didn’t have a problem in the US with radicalised Muslims – that that was a European problem, a British problem,” said Reidel.

http://www.guardian.co.uk/world/2013/apr/23/boston-bombing-fbi-backlash-surveillance

Unortodox jegybanki atombomba

A Nobel-díjas baloldali közgazdász példaértékűnek tekinti a japán jegybank döntését. Európának és Amerikának is azt javasolja, hogy nem szokványos monetáris eszközökkel élénkítsék a gazdaságot. Kritikusai szerint viszont Japán a tűzzel játszik.

http://www.metazin.hu/node/2724

 598 total views,  1 views today