Guvernul a desfiinţat departamentul Schengen aflat în subordinea MAI

Departamentul care se ocupa de îndeplinirea condiţiilor necesare pentru aderarea României la spaţiul Schengen a fost desfiinţat. Decizia a fost luată printr-o hotărâre de guvern, la propunerea Ministerului de Interne, documentul fiind publicat deja în Monitorul Oficial.

http://www.cotidianul.ro/guvernul-a-desfiintat-departamentul-schengen-aflat-in-subordinea-mai-211631/

 

Banii Budapestei încaieră reţeaua Tőkes cu UDMR

Relaţiile dintre diversele aripi politice ale minorităţii maghiare din România s-au tensionat după ce portalul de ştiri de limbă maghiară Transindex din Cluj a publicat investigaţia care dezvăluie cum guvernul de la Budapesta finanţează cu bani publici asociaţii şi fundaţii apropiate de Laszlo Tőkes.

http://adevarul.ro/news/politica/banii-budapestei-incaiera-reteaua-tokes-udmr-1_51701b6c053c7dd83f2103ea/index.html

 Sursă diplomatică din Consiliul UE: Aderarea la Schengen este politizată şi nu se aşteaptă o decizei până la sfârşitul lui 2013

Problema extinderii spaţiului Schengen a devenit în întregime politică şi nu este aşteptată nicio decizie până la sfârşitul lui 2013, a declarat o sursă diplomatică din cadrul Consiliului Uniunii Europene.

http://www.mediafax.ro/politic/sursa-diplomatica-din-consiliul-ue-aderarea-la-schengen-este-politizata-si-nu-se-asteapta-o-decizei-pana-la-sfarsitul-lui-2013-10765580

 

Marile companii au început să ocupe terenurile din Europa

“Suprafeţe mari de teren din Europa sunt ‘acaparate’ de companii mari, de speculatori, cumpărători străini bogaţi şi fonduri de pensii, într-un mod similar cu situaţia întâlnită în ţările aflate în curs de dezvoltare”, scrie ziarul The Guardian, publicând rezultatele unui nou raport privind deţinerea de terenuri agricole.

http://www.presseurop.eu/ro/content/news-brief/3692811-marile-companii-au-inceput-sa-ocupe-terenurile-din-europa

 

Antonescu, Zgonea, Ponta şi Dragnea au primit titluri de susţinători ai UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) le-a acordat, joi, titluri de susţinători preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Crin Antonescu, respectiv Valeriu Zgonea, premierului Victor Ponta şi vicepremierului Liviu Dragnea.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/190282-Antonescu-Zgonea-Ponta-si-Dragnea-au-primit-titluri-de-sustinatori-ai-UNCJR.html

Hunor Kelemen: Resping orice fel de acuzaţie adusă de PPMT; ei să răspundă la datele concrete

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, respinge acuzaţiile de denigrare ale reprezentanţilor Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, subliniind că studiul privind finanţarea PPMT nu a fost făcut „la comandă politică”, iar aceştia ar face mai bine dacă ar răspunde la respectivele date, în loc să acuze.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/190252-Hunor-Kelemen-Resping-orice-fel-de-acuzatie-adusa-de-PPMT-ei-sa-raspunda-la-datele-concrete.html

Schimbarea economiei României în ultimii zece ani. Ce modificări a adus criza şi ce va urma?

În anii următori, unii analişti cred că vom asista la consolidarea ponderii industriei în PIB în jurul nivelului de 28%, la o scădere a ponderii agriculturii spre 3-4% din PIB şi la o creştere a activităţilor din servicii peste 50% din PIB.

http://www.zf.ro/analiza/schimbarea-economiei-romaniei-in-ultimii-zece-ani-ce-modificari-a-adus-criza-si-ce-va-urma-10764247

Romániában balhé lett a magyaroktól érkező pártfinanszírozásból

A román kormánykoalíció egyik pártja, a Konzervatív Párt (PC) a hatóságokhoz fordult, miután magyar és román lapokban tényfeltáró anyag jelent meg arról, hogy a magyar kormány közvetett csatornákon, állami vállalatok révén pénzeli az Erdélyi Magyar Néppártot (EMNP).

http://hvg.hu/vilag/20130418_Romaniaban_balhe_lett_Orbanek_partfinansz

Loading