Munkamegbeszélést tartottak a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársai Hargita Megye Tanácsa illetékes munkatársaival, illetve Hargita Megye Konzultációs Csoportjának tagjaival a 2014–2020 közötti időszakra tervezett regionális fejlesztési programokról. A megyei tanács részéről Petres Sándor alelnök üdvözölte a résztvevőket, aki reményét fejezte ki, hogy a megbeszélés hozzájárul ahhoz, hogy a 2014–2020-as időszak felkészülten érje Hargita megyét, és ennek hozadékaként minél több fejlesztési projektet tudnak majd lebonyolítani, amelyek révén javulhat a lakosság általános jóléte.

A megbeszélés első részében a résztvevők előadást hallhattak a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársaitól az európai és nemzeti szempontokról, amelyek szerint a 2014–2020-es időszakot tervezik, ugyanakkor bemutatták a Központi Fejlesztési Régiónak az említett időszakra vonatkozó regionális fejlesztési tervét, illetve annak társadalmi-gazdasági elemzését és a régió SWOT-elemzését, feltérképezték a főbb regionális igényeket, ugyanakkor a regionális stratégia általános és konkrét célkitűzéseit a 2014–2020-as időszakra.

A továbbiakban Péli Levente, Hargita Megye Tanácsa Beruházási vezérigazgatóságának helyettes vezetője bemutatta Hargita megye projektportofóliója előkészítésének lépéseit, terveit a 2014–2020-as időszakra. Ezenkívül leszögezték a Hargita Megye Konzultációs Csoportjának összetételét, feladatköreit, valamint szerepét a projektportofólió kidolgozásában a 2014–2020-as időszakra.

Csíkszereda, 2012. november 28.

 626 total views,  1 views today