Konzultáció Borboly Csabával” facebook csoport

KONZULTÁCIÓ EREDMÉNYEI

2017. január 23 – 2017. január 30.

Csìki utas konzultáció-

A Konzultáció Borboly Csabával című facebookos csoportban január 23-án 3 konzultációt indítottunk, amelyben Gyergyó, Udvarhely és Csík térség tekintetében kértük az emberek véleményét, hogy a térségben melyik megyei besorolású út felújításának vagy a felújítása tervezésének kellene leghamarabb nekifogni? Útjaink felújítása pénz és humánerőforrás-kapacitás függvénye, kevés az ezzel foglalkozó munkatársunk, de lehetőségeink szerint igyekszünk.

A konzultációban megjelenő néhány javaslatot a Beruházási vezérigazgatóságunk munkaközösségével készítettük elő, majd a megyei tanácsosokkal, illetve a polgármesterekkel véleményeztettük már egy-egy rendben és most kérjük a lakossági álláspontot és javaslatokat is! A válaszlehetőségekhez bárki hozzáírhatott még javaslatokat.

Az alábbiakban a Csìk térségre érkező eredmények összefoglalóját láthatják.

 1. Likeok:

A meghirdetett konzultációra 26 like érkezett.

A szavazáshoz bárki hozzáadhatott egyéb válaszlehetőségeket is, így előfordult, hogy a csíki utakra meghirdetett szavazáson udvarhelyszéki utakat is megjelöltek szavazásra. Azokat a szavazatokat az udvarhelyszéki konzultációban értékeljük.

 1. Szavazásra került válaszlehetőségek:

Összesen 12 válaszlehetőséggel lehetett szavazni, amelyből 9 válaszlehetőség csíki útra volt megjelölve – 3 válaszlehetőség mások által megadva udvarhelyszéki utakat jelölt, azokat a szavazatokat az udvarhelyi konzultációban értkékeljük.

 1. Szavazatok:

215 szavazat – 21 szavazat a mások által megadott udvarhelyszéki utakra érkezett

 1. Hozzászólások:

71 hozzászólás érkezett a szavazáshoz.

 

Link: https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/764773663688084

 

Szavazatok aránya:

csiki-utas-konzultacio

 

A szavazatok és hozzászólások alapján:

 • 138A, Hargitafürdő: Legtöbben erre az útszakaszra szavaztak, valamint a hozzászólásokból is kitűnik, hogy sokan ennek az útnak a sürgős felújítását kezdeményezik.
 • 125,Balánbánya – Gyergyószentmiklós: Többen érvelnek erre a 4-es km (ez évben terv) útszakaszra, amelyet a hozzászólásokban is megemlítik, szükség van az elkészítésére.
 • 123D,Büdösfürdő: Többen érvelnek erre az (felújítás befejezése) útszakaszra és a hozzászólásokban is többen megjegyzik, hogy várják ennek az útszakasznak a befelyezését.
 • 123,Csíkszentmárton-Csinód – 22 szavazat érkezett erre az útszakaszra, hozzászólásokban nem érkezett javaslat, kérés.
 • 113 B, Lázárfalva – Szent Anna-tó (ez évben terv) – 13 szavazat érkezett, hozzászólás nem érkezett erre az útszakaszra.
 • 123F, Csiba (2 km) – 11 szavazat érkezett és 2 hozzászólás, amelyben a Csiba utca felújítását kérvényezték, fotóval mellékelve.
csiki-hirlap

Fotó: Csiki-hírlap: 2016. február 4., csütörtök XI. évfolyam, 24. Szám

 • 123E, Pálfalva-Delne-Csomortán – 8 szavazat érkezett és 1 hozzászólás, melyben a Pálfalvi út idén tavasszal folytatodó munkálatait beszélték át Borboly Csaba megyeelnökkel.
 • 123C Fitód-Hosszuaszó (terv, ez évben) – 2 szavazat érkezett.
 • Tölgyes-Ditró: útszakaszra egy hozzászólás, kérvény érkezett.
 • Zsögödfürdő út: Érkezett egy hozzászólás az út tekintetében, amelyben szóba kerültek az út lesúlytó körülményei a szennyvízhálózat bekötése óta.
 • Kányád- Városfalva : Érkezett több hozzászólás és szavazat is ennek az útszakasznak a felújításával kapcsolatban, melyeket az udvarhelyszéki konzultációban értékelünk.
 • Gagy –Bözöd – 1 szavazat érkezett melyet az udvarhelyszéki konzultációban értékelünk.
 • Egyéb kategóriára – 3 szavazat érkezett, melyet nem tudunk értékelni, mivel nem tudjuk melyik út felújítását kezdeményezné a 3 szavazó személy, valamint aki ezt a szavazási opciót létrehozta.
 • Érkezett egy terjedelmes hozzászólás, amely a facebook konzultációt „komolytalanságként és kirakat cselekvésként” értelmezi és azt állítja, hogy „a választott téma megvitatására ez a módszer teljesen alkalmatlan”.

 

Letöltés

pdf

 1,088 total views,  1 views today