STUDIU Românii cred că „înainte era mai bine“ şi pentru bugetul familiei
Tinerii şi chiar vârstnicii de acum sunt convinşi că părinţii lor aveau datorii mai mici şi că erau mai puţin stresaţi de problemele material
Noile manuale de religie, pe „masa” societăţii civile
Reprezentanţii Asociaţiei Secular-Umaniste din România (ASUR), împreună cu reprezentanţii altor nouă asociaţii, au adresat Ministerului Educaţiei Naţionale o scrisoare deschisă, prin care solicită implicarea societăţii civile în procesul de evaluare a conţinutului noilor manuale şcolare, pentru a evita ca atitudini discriminatorii sau antiştiinţifice să ajungă în materialele educaţionale.
Joe Biden: Sprijinul României va avea un rol cheie pentru refacerea stabilităţii Ucrainei şi aderarea la UE a Moldovei
Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, declară, într-un interviu pentru agenţia Mediafax, că sprijinul României va avea un rol cheie în efortul conducerii Ucrainei de refacere a stabilităţii acestei ţări, el subliniind şi că SUA colaborează cu statele din regiune pentru a reduce dependenţa energetică de Rusia.
Câștigă turismul românesc de pe urma problemelor din Ucraina?
România turistică, promovată „din ce în ce mai agresiv“. Acesta este unul dintre obiectivele principale ale Autorităţii Naţionale pentru Turism. Scopul: creșterea numărului de turiști străini.
http://www.capital.ro/castiga-turismul-romanesc-de-pe-urma-problemelor-din-ucraina.html
România, pe locul nouă în UE la producţia de carne de pasăre: „Exporturile sunt cheia creşterii“
România s-a menţinut anul trecut pe locul trei în Europa Centrală şi de Est la producţia de carne de pasăre, cu o creştere de 4% faţă de 2012, însă producţia este sub nivelul record al ultimilor doisprezece ani, atins în 2008, anul de debut al crizei. Depăşirea rezultatului record din 2008 rămâne însă direct dependentă de direcţia de evoluţie a consumului, spun liderii pieţei.
Care sunt anomaliile economiei româneşti: Foarte multe companii vând foarte puţin şi foarte puţine companii vând foarte mult
Un portal informatic prin care să se analizeze, să se monitorizeze şi să se previzioneze evoluţia a şapte indicatori din bilanţul companiilor ar putea sta la baza identificării obiectivelor prioritare ale guvernului – aceasta este recomandarea desprinsă în urma unei cercetări a profesorului doctor Cezar Mereuţă, membru de onoare al Consiliului Ştiinţific în cadrul Institutului de Prognoză al Academiei Române.
O nouă materie va fi introdusă în şcoli
Federaţia Română de Şah a semnat un acord cu Ministerul Educaţiei pentru ca, din toamnă, şahul să fie introdus în şcoli ca materie opţională.
Nivelul Dunării creşte periculos: peste 1500 de oameni au fost mobilizaţi să aştepte viitura. „Va fi probabil la nivelul celei din 2010”
Autorităţile sunt în stare de alertă după ce apele Dunării au depăşit luni cotele de inundaţie. Specialiştii spun că, deşi debitul fluviului a ajuns la 12.100 de metri cubi pe secundă la intrarea în ţară, nu există un risc major de inundaţii. Situaţia este monitorizată, iar echipele de intervenţie s-au deplasat în zonele în care s-au înregistrat probleme în anii anteriori.
A vota sau a nu vota ? O întrebare shakespeariană într-un context românesc
Se intensifică în ultimele săptămâni apelurile la boicotarea alegerilor europene. Totodată, se intensifică și criticile la adresa acestor apeluri, catalogate drept iresponsabile și stupide. Perspectiva celor care îndeamnă la boicot este cât se poate de întemeiată și legitimă: avem un cartel al partidelor, iar condițiile pentru înființarea unor noi formațiuni politice sunt draconice, depășind prin gradul de dificultate prevederile din state autoritare cum ar fi Rusia.
Euro a murit, trăiască euro! …sau despre salvarea euro-economică a Uniunii Europene
Criza a dezvăluit cercul vicios cu care moneda euro s-ar fi confruntat, oricum, cândva. Rațiunile pentru care unii condamnă euro sunt, de fapt, chiar motivele pentru care euro ar trebui salvat. Însă salvarea euro cu orice preț – “whatever it takes”, în termenii lui Mario Draghi – ar însemna practic și eșecul monedei comune.
Tudományos rasszizmus?
Egyes tudósok szerint bizonyíték van rá, hogy a különféle embercsoportok genetikai állománya sok mindenben eltér, és ez valószínűleg eltérő magatartásra hajlamosítja őket. Veszedelmes területen járunk.
http://metazin.hu/index.php/item/2939-tudomanyos-rasszizmus