Amânarea accizei de 7 cenți, doar praf în ochi pentru transportatori
Industria transportului reprezintă circa 10% din PIB, dar acest lucru nu contează pentru Guvern, care doar se preface că ar dori limitarea sau amânarea majorărilor fiscale programate pentru 2014.
Săptămâna inaugurărilor: încă 87 km de autostradă
Autoritățile bifează încă un an în care deschid circulația pe 100 kilometri de autostradă. Promisiunile pentru următorii cinci ani sunt de circa 250 km/an, doar că în 2014 vor fi gata abia 22.
Adevărul despre Pungeşti. Americanii, gazele şi moldovenii
O echipă „Adevărul” a mers la Pungeşti, judeţul Vaslui, şi vă prezintă tabloul general al situaţiei provocate de începerea lucrărilor pentru explorarea gazelor de şist în comună.
Menţinerea cotei de 20% a TVA la zahărul din sfeclă poate provoca pierderi de sute de milioane de lei
Decizia de a majora, de la 1 ianuarie 2013, cota TVA de la 8% la 20% la zahărul din sfeclă a avut un impact negativ asupra întregii ramuri, dar şi asupra bugetului de stat, arată o analiză realizată de specialiştii Uniunii Producărilor de Zahăr din Moldova.
Promulgarea de la miezul nopţii, prima lovitură a lui Băsescu pentru ruperea USL. Legea referendumului a fost semnată cu puţin înainte de 23.59
Ca o premieră în cei nouă ani de mandat la Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu şi-a pus în această noapte semnătura pe Legea referendumului forţând până la limită termenul de 10 zile pe care Constituţia îl impune pentru promulgarea unei legi. Miza este una politică: încurcarea calendarului USL de convocare a unui referendum de revizuire a Constituţiei cu prag redus la 30%, simultan cu alegerile prezidenţiale.
O nouă SUPERIMUNITATE: miniştrii vor putea fi ascultaţi doar după ce vor fi anunţaţi. Şefa DNA: „Interceptările devin INUTILE”
În februarie 2014 intră în vigoare Noul Cod de Procedură Penală care modifică regimul interceptărilor. Practic, de anul viitor, miniştrii nu vor mai putea fi interceptaţi decât după ce sunt anunţaţi si după ce DNA primeşte un aviz de la Parlament. Chiar şi în cazurile „obişnuite” suspecţii mai întâi vor fi anunţaţi că sunt investigaţi de procurori şi abia după aceea vor putea fi interceptaţi sau filaţi. ”Practic, noi trebuie să îl chemăm imediat pe cel cercetat şi să îi prezentăm învinuirile. Vă daţi seama că, ulterior, interceptarea devine inutilă”, a declarat şeful DNA, Codruţa Kovesi, pezentă joi seara, la Gândul Live. DNA şi DIICOT au cerut Ministerului Justiţiei să modifice legea până la intrarea în vigoare.
UE a suspendat lucrările cu privire la acordul de asociere cu Ucraina
Uniunea Europeană a suspendat lucrările în vederea unui acord de asociere cu Ucraina, din cauza lipsei unui angajament clar din partea preşedintelui Viktor Ianukovici de a semna acest document, pe care l-a respins luna trecută, relatează AFP.
Rusia a instalat baterii antirachetă la frontierele UE
Rusia ar fi instalat mai multe baterii cu rază scurtă de acţiune la frontierele Uniunii Europene, ca răspuns la proiectul de scut antirachetă european, scrie cotidianul german Bild în ediţia de sâmbătă, citând „surse din domeniul securităţii”, relatează AFP.
Londra plănuieşte să introducă un prag maxim anual de 75.000 de imigranţi UE
Guvernul britanic plănuieşte să introducă un prag maxim anual de 75.000 de imigranţi UE, în cadrul unui plan de revizuire a politicilor în domeniul liberei circulaţii, şi o înăsprire a criteriilor de angajare, potrivit unui raport scurs în presă, relatează The Guardian în ediţia electronică.
Investitorii străini au adus în ţară doar 1,8 mld. euro în zece luni. Datoria externă şi-a reluat creşterea în octombrie
Investiţiile străine directe au scăzut cu 8% în perioada ianuarie-octombrie şi au ajuns la 1,8 miliarde de euro, în timp ce la datoria externă s-au adunat în luna octombrie încă 500 de milioane de euro prin creşterea componentei datoriei publice directe.
Ponta insistă cu legea graţierii. Crin atacă la rupere: Premierul a venit cu IDEEA STUPIDĂ să spunem că NU susţinem legea, dar, ce să vezi, ea să treacă în Parlament
Proiectul legislativ privind amnistia şi graţierea, iniţiat de deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu, a provocat o ruptură între liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta. În timp ce Ponta a făcut un lobby puternic pentru ca proiectul să fie adoptat în Parlament, Antonescu s-a poziţionat total împotriva amnistiei şi graţierii. Pesediştii fac însă presiuni puternice ca proiectul să treacă în Camera Deputaţilor.