Ungaria reînvie nazismul prin eradicarea nu a sărăciei, ci a săracilor
Nazismul s-a născut în Europa mai întâi prin purificarea populaţiei de alogeni, săraci, neajutoraţi, persoane cu dizabilităţi şi neputincioşi. Naţiunea trebuia să scape de ”rebuturi” aşa cum o fabrică retopeşte şi refoloseşte piesele stricate.
Elena Udrea: „România se îndreaptă spre dezastru economic“
„Încasările bugetare sunt mai mici cu un miliard de euro faţă de cât ar trebui să fie“, atrage atenţia Elena Udrea, adăugând că datele publicate de Ministerul Finanţelor indică faptul că România „se îndreaptă către dezastru economic“.
Statul ne ia din ce în ce mai mult din salarii: creşte diferenţa dintre cât plăteşte angajatorul şi cât primeşte angajatul
Diferenţa dintre costul forţei de muncă (suportat de angajator) şi salariul net (primit de angajat) este partea pe care statul o ia din aceste venituri. Această parte, care reflectă presiunea fiscală pe salarii, a crescut semnificativ în ultimii ani. În 2012, diferenţa dintre ceea ce plăteşte angajatorul şi ceea ce încasează angajatul a trecut de 1.100 de lei, după ce, în urmă cu 10 ani, nu trecea de 600 de lei.
Cetăţenii, părţile interesate şi factorii de decizie dezbat viitorul drepturilor sociale în UE
Luni, 30 septembrie, se va deschide, în cadrul Lunii dedicate pieţei unice (a se vedeaIP/13/847), a doua rundă de dezbateri online interactive în direct la care vor participa cetăţeni, întreprinderi, organizaţii şi factori de decizie.
Comisia Europeană lansează iniţiativa „Deschiderea educaţiei” pentru a stimula inovarea şi competenţele informatice în şcoli şi universităţi
Peste 60 % dintre copiii în vârstă de nouă ani din UE învaţă în şcoli care nu dispun încă de echipamente informatice. Comisia Europeană a lansat un plan de acţiune, „Deschiderea educaţiei”, pentru a rezolva această problemă, precum şi alte probleme din sfera informaticii, care îngreunează menirea şcolilor şi universităţilor de a furniza o educaţie de înaltă calitate.
Restanţele la credite, la un nou maxim – 7,5 miliarde euro
Restanţele la creditele acordate populaţiei şi firmelor continuă să crească, în timp ce soldul creditelor scade, astfel că ponderea a ajuns la aproape 15%. Pe viitor se pare că nimic nu va putea opri restanțele din creștere, pe fondul dezastrului așteptat în privința creditelor neperformante.
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/187094.html
Avem acord nou cu Fondul Monetar Internaţional
Consiliul Director al FMI a aprobat un nou acord cu România. Acesta asigură predictibilitate, transparenţă şi stabilitate mediului de afaceri.
http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/avem-acord-nou-cu-fondul-monetar-international-652449.html
Ponta: Luptăm în Europa cu demagogia şi ipocrizia când vine vorba de România
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la inaugurarea unei secţii a Rombat Bistriţa, că politicienilor străini, “unii dintre ei la fel de demagogi şi de ipocriţi ca şi cei din România”, trebuie să li se explice că aderarea României la Schengen înseamnă acces mai uşor al mărfurilor”.
Un deputat francez cere reformarea Schengen înainte de aderarea României şi Bulgariei
Un deputat UMP din departamentul Alpes-Maritimes, Eric Ciotti, a depus joi în Adunarea Naţională o propunere privind reformarea Schengen înaintea aderării României şi Bulgariei, cerând Franţei să blocheze integrarea celor două ţări la viitorul Consiliu JAI, relatează Le Journal du Dimanche (JDD).