Băsescu, în Slovacia: „Nu vom accepta niciodată să ne spună cineva din afara ţării cum să ne organizăm administrativ“
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Bratislava, că România nu va accepta “niciodată teoria drepturilor colective” pentru minorităţi sau să vină altcineva din afara ţării “să ne spună cum să ne organizăm administrativ”.
http://adevarul.ro/news/politica/basescuin-slovacia-nu-vom-accepta-niciodata-spuna-afara-tarii-organizam-administrativ-1_521e0d5fc7b855ff5620e4a8/index.html
Societate INFOGRAFIE Recensământ 2011. România, ţara văduvelor şi a copiilor „căsătoriţi“
Aproape 600 de fetiţe cu vârste până în 14 ani şi peste 100 de băieţi trăiesc în uniune consensuală, ceea ce înseamnă că au un partener de viaţă şi că nu mai locuiesc cu părinţii, potrivit datelor oficiale de la ultimul Recensământ. Specialiştii susţin chiar că numărul acestora este mult mai mare, însă mulţi dintre minori fie nu au fost recenzaţi, fie au refuzat să dezvăluie recenzorilor detalii despre viaţa lor de familie.
http://adevarul.ro/news/societate/infografie-recensamant-2011-romaniatara-vaduvelor-copiilor-casatoriti-1_521e329fc7b855ff56217ff7/index.html
Economia României a ajuns la vârsta a treia
Când natalitatea scade fără oprire, iar speranța de viață este în permanentă creștere, concluzia este una singură: devenim încet, dar sigur o țară a bătrânilor.
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/economia-romaniei-a-ajuns-la-varsta-a-treia-185944.html
A crescut cu 20% numărul tranzacţiilor imobiliare
Numărul tranzacţiilor imobiliare a crescut cu aproape 20% în primele şapte luni ale acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 462.743, a anunţat Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).
Ponta: România va fi solidară cu alianţa ţărilor democratice pentru o eventuală intervenţie în Siria
România va fi solidară, ca întotodeauna, cu alianţa ţărilor democratice în ceea ce priveşte o eventuală intervenţie militară în Siria, deciziile urmând să fie luate la nivel european, la NATO şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), a afirmat premierul Victor Ponta.
2,1 milioane de români muncesc în alte state UE
Numărul românilor care au migrat pentru muncă a crescut exploziv după aderarea la Uniunea Europeană, estimările efectuate la nivel european arătând că un număr de aproximativ 2,1 milioane de români lucrează în alte state membre ale UE, conform proiectului Strategiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă 2013 – 2020.
http://jurnalul.ro/stiri/observator/2-1-milioane-de-romani-muncesc-in-alte-state-ue-650546.html
Băsescu, pericol public pentru politica externă
Băsescu Traian devine o problemă grea nu doar pentru “intern” ci şi-a extins în mod periculos acţiunile de destabilizare şi în zona politicii externe. Prin pactul de coabitare şia “alocat” decizia în relaţiile internaţionale ale României dar în ultimele luni am fost martorii unui şir de declaraţii periculoase, care au stârnit confuzie în ceea ce priveşte coerenţa politicii externe a ţării.
http://jurnalul.ro/stiri/observator/basescu-pericol-public-pentru-politica-externa-650558.html
Optimizarea cheltuielilor din învăţământ: elevi înghesuiţi în clase ca sardelele-n conservă
Pentru a optimiza cheltuielile, Ministerul Educaţiei cere ca numărul copiilor din clase să fie majorat. În timp ce elevii se plâng că sunt ignoraţi, unii profesori susţin că se descurcă şi cu 40 de discipoli.
http://adevarul.ro/moldova/social/optimizarea-cheltuielilor-Invatamant-elevi-inghesuiti-clase-sardelele-n-conserva-1_521ed42ec7b855ff562360b4/index.html
Super sistemul informatic pentru reducerea birocraţiei, respins de consilierii de la Bucureşti. Primăria Capitalei voia să dea 2 milioane de euro
Consilierii municipali au respins proiectul privind implementarea unui sistem informatic integrat pentru Bucureşti, pentru care edilul voia să dea două milioane de euro. Prin proiect, edilul propunea reducerea birocraţiei şi a timpului de aşteptare al cetăţenilor la ghişee.
Ce-am avut şi ce am construit. Traversarea României durează cu maşina cât traversarea întregii Europe
România ar fi trebuit să dispună, până în anul 2015, de 1.736 de kilometri de autostradă, conform “Programului prioritar de construcţie a autostrăzilor şi drumurilor naţionale” aprobat în 2003. La ora actuală, şoferii pot circula însă doar pe 545 de kilometri de autostradă, un “număr foarte mic, dacă este raportat la suprafaţa ţării, dar şi comparativ cu statele din regiune”, se menţionează în “Investigaţia sectorială pe piaţa lucrărilor de construcţii de drumuri şi autostrăzi”, raport elaborat de Consiliul Concurenţei.