Ponta: TVA va fi redusă la pâine doar dacă asociaţiile vor ajuta la combaterea evaziunii fiscale

Taxa pe valoarea adăugată la pâine va fi redusă doar dacă asociaţiile de producători din industria pâinii vor ajuta Guvernul să combată evaziunea fiscală, mesaj care le va fi transmis în perioada imediat următoare, a declarat premierul Victor Ponta.

Cererea lui Laszlo Tokes pentru premierul Ungariei, Viktor Orban, la Băile Tuşnad: „Oferiţi Transilvaniei protectorat!” 

Ca de obicei, finalul Şcolii de Vară ”Tusvanyos” din staţiunea harghiteană Tuşnad Băi a fost ”oficiat”, sâmbătă, de premierul Ungariei, Orban Viktor, secundat de secretarul de stat din Ministerul de Externe de la Budapesta, Nemeth Zsolt, în chip de moderator, şi de europarlamentarul român Tokes  Laszlo. În timp ce şeful executivului ungar s-a îngrijit mai mult, în discursul lui, de alegerile parlamentare şi europarlamentare de anul viitor, eurodeputatul Tokes a lansat un apel la adresa Budapestei de a oferi protectorat Transilvaniei.

Cum arată FACTURA LA ÎNTREŢINERE a Casei Poporului. Ca să facă o mică economie, şeful deputaţilor demarează „campania de paperless”

Într-un Parlament în care statutul deputaţilor şi senatorilor, care prevede măsuri de reducere a cheltuielilor, a fost adoptat după un lung proces şi cinci reprize de vot, există un proiect care a trecut ca uns pe lângă aleşii cu milă de „copăcei”. Facturile Parlamentului la curent şi apă depăşesc 1 milion de euro.

Viktor Orban, despre dubla cetăţenie: Trebuie să avem o Patrie-Mamă puternică, o Ungarie puternică

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă, la Băile Tuşnad, că maghiarii, dispersaţi în întreaga lume, pot constitui o naţiune puternică prin sistemul dublei cetăţenii, care este parte a politicii naţionale a Patriei-Mame, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Should the EU be given powers to tackle corruption?

Este o întrebare lansată de Debate Europe o platforma unde puteți dezbate problemele cu care se confruntă Europa, cu politicieni și experți europeni. Această dezbatere on-line a fost lansată după vizita vice-președintelui Comisiei Europene la Sofia, Viviane Reading, de la începutul săptămânii, vizită ce a avut loc din cauza protestelor bulgarilor din ultimele zile, împotriva corupției.

Constantin: TVA de 9% la pâine din septembrie, dacă FMI aprobă. Decizia este aşteptată în zilele următoare

Autorităţile negociază cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional reducerea TVA la pâine la 9%, iar o decizie finală ar putea fi luată luni sau marţi, a declarat duminică, la Antena 3, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Viktor Orban: “Suntem într-o cooperare patriotică cu Traian Băsescu”

La Tusvanyos, Orban a smuls ropote de aplauze când a vorbit despre dubla cetăţenie şi despre trecutul maghiar al Transilvaniei

BCR: Dobânda-cheie la lei va scădea la 4,5% la sfârşitul lui septembrie

BNR va continua reducerea dobânzii de referinţă la lei cu câte 0,25 puncte procentuale la următoarele două şedinţe de politică monetară, astfel că la sfârşitul lunii septembrie va fi atins un nou minim istoric de 4,5%, estimează analiştii BCR bazându-se pe perspectiva unei scăderi mai rapide a inflaţiei pe seama aşteptărilor legate de recolta agricolă foarte bună.

Ungaria este hotărâtă să scoată de pe piaţă creditele ipotecare în valută cu sau fără un acord cu băncile. Va fi eliminat astfel un risc major pentru economie

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, va modifica legislaţia în Parlament chiar din toamnă pentru a elimina creditele în valută folosite pentru achiziţia de locuinţe cu sau fără un acord cu băncile, a avertizat şeful parlamentarilor Fidesz, Antal Rogan. De ce o atitudine atât de dură cu băncile? Poate pentru că băncile, şi nu cererea, au insistat ca împrumuturile să fie luate în valută, sau pentru că aceste credite au umflat artificial economia fără a crea o creştere corespunzătoare a capacităţii de producţie pe care să se pună bazele economiei viitoare.

Lesújtó bizonyítványt kapott Románia Brüsszelből

Romániának a nemzetközi hitelmegállapodások ellenére sem sikerült az elmúlt években érdemben konszolidálnia gazdaságát, a strukturális reformok késnek, a privatizációs folyamat kudarcba fulladt − véli Brüsszel. Az IMF ennek ellenére újabb szerződést készül kötni Romániával, a bukaresti vezetés pedig lazább feltételekre számít.

 

Loading